Scroll →
← Top

Photographers’ Gallery wins RIBA London Regional Award

13 June 2013

Photographers’ Gallery wins RIBA London Regional Award
The Photographers’ Gallery responds directly and poetically to its client and to its site. Using camera-like apertures, views are established to surrounding urban fabric or, in reverse, from the adjacent square into the social spaces of the building.
With a limited budget the architects O’Donnell and Tuomey were able to double the gallery space, building two lightweight floors on to an existing brick structure. The new floors have greater floor-to-ceiling height more appropriate to gallery display and the new building is cleverly and originally integrated into the building below through use of a new sheath of rendered façade that unites the two.
The Photographers’ Gallery makes a unique building blending the existing structure with new. With limited resource a fantastic and well-used new home for their occupant has been provided.

from RIBA Awards citation

Photographer: Agnese Sanvito

Website Design and Development: WorkGroup